Sponsoring

Zoals veel verenigingen kost het ook de Keizer Karel Groep steeds meer moeite om de financiën op orde te houden zonder contributieverhogingen te moeten doorvoeren en de kosten voor leden laag te houden. Scouting moet immers toegankelijk zijn voor iedere laag van de bevolking.

Om dit te kunnen realiseren zijn wij op zoek naar organisaties en/of individuen die de Keizer Karel Groep een warm hart toedragen en een financiële bijdrage of een bijdrage in natura willen geven.

N.B. Niet alleen bedrijven/stichtingen en organisaties kunnen ons sponsoren. Ook voor particulieren/individuen zijn deze mogelijkheden er. Voor zowel bedrijven als individuen heeft de belastingdienst speciale aftrekposten voor sponsoring en giften.

Vormen van sponsoring

Financieel
Financiële sponsoring kan zowel gedaan worden voor algemene financiën (dit gaat in de normale uitgaven pot) of kan gebruikt worden voor een speciale actie (bijvoorbeeld voor het nieuwe clubhuis, nieuwe tenten, et cetera).

Natura
Sponsoring in natura kan bestaan uit het leveren van materialen of diensten.  Sponsoring in materialen kan bestaan uit het leveren van (voor Scouting bruikbare) promotiematerialen, restpartijen, et cetera. Sponsoring in vorm van diensten kunnen bestaan uit, het meehelpen bij diverse activiteiten, zowel operationele (groepsdagen waarbij er een programma voor de kinderen is) als ondersteunende (hulp bij schoonmaakdagen, klusdagen, et cetera).

Combinatie
Deze vorm van sponsoring is erg interessant als u ons wilt sponsoren maar niet zomaar een financiële bijdrage wilt doen. Dit kan bijvoorbeeld worden toegepast bij een bepaald evenement (denk hierbij bijvoorbeeld aan het (volledig) bekostigen van groepsshirts of het ter beschikking stellen van een busje voor vervoer van en naar kampen).

Heeft u een eigen idee voor sponsoring, overleg even met de coördinator, dat kan vast!

Wat geven wij terug?

Afhankelijk van uw wensen (sommige organisaties/fondsen willen graag anoniem blijven) kunnen wij op diverse manieren iets voor u terugdoen:

Exposure
Wanneer u een bepaalde activiteit sponsort zal er gedurende die activiteit (en na de activiteit) de benodigde exposure worden verzorgd. Dit kan bijvoorbeeld door het tonen van een vlag of reclamebord van uw organisatie (indien aangeleverd). Tevens worden in alle officiële communicatie uitingen de sponsoren genoemd.

Website exposure
Op onze website tonen wij willekeurig op iedere pagina de naam en/of logo van één van onze sponsoren, tevens is er een totaaloverzicht van alle sponsoren te bekijken. Achter elke weergave van uw logo/naam zal een link gemaakt worden naar uw website.

Sponsor van de Keizer Karel Groep zijn:

Wilt u sponsoren?

Bent u iemand die namens uzelf of een organisatie de Keizer Karel Groep een warm hart toedraagt, neem dan contact op met de coördinator.  Kies bij Voor wie is je bericht bedoeld? ” Bestuur”