Scouts

De scouts zijn een gezellige groep met jongens en meisjes van 11 t/m 15 jaar en hebben opkomst op vrijdag van 19:00 tot 21:00.

De activiteiten omvatten onder andere: sport en spel, primitief kamperen, koken op een houtvuur, E.H.B.O., kaart en kompas en pionieren (objecten bouwen met touw en palen).

Ook gaan we meerdere keren per jaar een weekend op kamp met de tent en in de zomer zelfs een hele week.

Opkomsten

De Scouts hebben (vrijwel) iedere vrijdagavond opkomst van 19:00 tot 21:00 uur. Meestal hebben we opkomst in het clubhuis maar soms ook wel eens ergens anders. Tijdens de opkomst doen we veel leuke (actieve) spelletjes en leren we scoutingtechnieken zoals hakken, vuur maken, pionieren, route technieken en EHBO.

Kampen
  • Herfstkamp: Elk 1e weekend van de herfstvakantie trekken we er op uit om gezellig in de bossen te gaan kamperen. Dit kamp is het 1e van het seizoen en staat garant voor een goed begin!
  • Houthakkerskamp: Leren hoe je zelfstandig hout hakt, hele bomen omzaagt en ook een super weekend beleven samen met andere scouts uit de hele regio. Dat is het houthakkerskamp (voor scouts van 13 en ouder)
  • PaRoBa: Elk jaar gebeurt er iets spannends in het Amsterdamse bos, de regionale scouting wedstrijden. Scouts uit de hele regio komen bij de radartoren samen om elkaar te ontmoeten en kijken wie er dit jaar de beste prestatie neerzet. (Ook heel gezellig als je niet wint). De winnaars mogen door naar de landelijke scouting wedstrijden!
  • Kaderkamp: Ergens in februari of maart gaat het kader van de scouts (de patrouilleleiders en assistent-patrouilleleiders) met de leiding op kamp. Hier leren zij hoe ze een verantwoordelijke leider van hun groep kunnen zijn door middel van verschillende activiteiten. Elk jaar is dit weer een nieuwe groep aangezien er elk jaar nieuwe PL’s en APL’s bijkomen en de oudste overvliegen naar de rowans.
  • Zomerkamp: Het hoogtepunt van elk scouting seizoen, een week lang op kamp met onze eigen groep. Kamperen, koken, spelen, lachen, brullen, hiken, speuren, gniffelen, zingen, kampvuren, eten, enz. In 1 woord genieten! Elk jaar naar een andere locatie met een ander thema. Om het jaar gaan we zelfs op kamp naar het buitenland!
Vrijblijvend kennis maken

Kennis komen maken is geheel vrijblijvend en (vrijwel) altijd mogelijk. De scouts hebben opkomst op (vrijwel) iedere vrijdagavond van 19:00 tot 21:00 uur. Je mag vrijblijvend drie opkomsten komen kijken. Pas hierna hoef je te beslissen of je echt lid wilt worden. Na deze beslissing gaan we je dan klaarmaken voor de installatie zodat je er helemaal bij hoort.

In principe kan je gewoon elke vrijdagavond komen binnen lopen. Echter, soms hebben we geen opkomst op het clubhuis. Om te voorkomen dat je voor niets komt is het handig om van te voren even te laten weten dat je komt. Meer informatie: Neem contact met ons op!